Belföld

Karddal akarta lefejezni haragosát egy 62 éves férfi

Egy 62 éves férfi karddal próbálta meg lefejezni haragosát tavaly nyáron Tarnaleleszen, a Heves Megyei Főügyészség most emberölés bűntettének kísérete miatt emelt vádat vele szemben.
Bírói kalapács A Heves Megyei Főügyészség most emberölés bűntettének kísérete miatt emelt vádat a férfival szemben (Forrás: pixabay.com)

A férfi fiának 2017. július negyedikén egy büntetőügyben tartott tárgyaláson terheltként kellett megjelennie, ám a vádlott tartva attól, hogy nem hagyja szabadlábon fiát a bíróság, egész nap idegesen viselkedett, italozott és mások előtt azzal fenyegetőzött, hogy az általa alaptalanul nagy befolyású embernek tartott sértettet még aznap le fogja szúrni. A férfi úgy hitte, haragosa „kapcsolatai” révén tudott volna segíteni a fián, és mégsem tett semmit. Noha az illető hallotta szóbeszédként a fenyegetőzést a faluban, nem vette komolyan.

„A vádlott nap közben otthonában felkereste a sértettet, akivel még egyszer megpróbált a fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt a háztól. Ezen felindulva a terhelt hazament, és magához vette a falon dísztárgyként elhelyezett 70 cm pengehosszúságú kardot, amit elrejtett a ruhája alá, majd elindult a faluba”

– részletezik az ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben az előzményeket.

Útközben a vádlott egy ház előtt észrevette a sértettet, aki akkor éppen az autójában várakozott. A férfi ekkor odament hozzá, és azt mondta, nem viccel, és ha kell, „levágja a fejét”. A sértett még ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, hanem azt felelte, „itt vagyok, vágd le a fejem”.

A vádlott ekkor előhúzta a kardot, és a leengedett szélvédőn át a sértett nyaka irányába vágott, aki védekezésképpen maga elé kapta a bal karját. Ennek köszönheti az életét, hiszen a vágás így nem érte el a nyakát – a kezén azonban nyolc napon belül gyógyuló, vérző sebesülés keletkezett.

„A történtek hatására az életét már joggal veszélyben érző férfi az újabb támadás elől úgy tudott elmenekülni, hogy tövig nyomva a gázpedált nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.”

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el az elkövetőt a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze őt a 650.000 forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen