hirdetés
Belföld

31 kiskutyát mentettek meg Zala megyében a csempészektől

Egy Mercedes csomagtartójába zsúfolták be az állatokat.
31 kiskutyát mentettek meg Zala megyében a csempészektől A kutyusok mind megkapták a határon az egyedi azonosítójukat (Forrás: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület)
hirdetés

Szombaton dél körül érkezett a hívás, hogy Zala megyében ismételten kutyacsempészeket fogtak a rendőrök – tette közé az információt Facebook-oldalán a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület. Mint írták:

31 kiskutyát zsúfoltak be egy Mercedes csomagtartójába. A látvány sokkoló volt: 4-8 hetes különböző fajta jellegű kutyák egymást taposták. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan nem élték volna túl ez a szenvedésekkel teli utat, ami egészen Olaszországig tartott volna. De még így is megéri a kutyakereskedőknek.....

Csivavák, francia bulldogok és uszkárok szinte kivétel nélkül betegen. Volt akit akkut állapota miatt már az éjszaka folyamán állatorvosi ellátásban kellett részesíteni. Ő biztos belehalt volna ebbe a kegyetlen utazásba. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, gardia sújtja a kutyusokat, akiknek még jócskán az anyjuk mellett lenne a helyük.

A kicsik még nem gazdikeresők! Jelenleg 2 hetes karantén idejüket töltik, illetve orvosi kezelés alatt állnak.

A police.hu közleménye szerint a nagykanizsai rendőrök egy 41 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrök a jármű csomagterében 31 kutyakölyköt találtak összezsúfolva. (Forrás: Police.hu)A rendőrök a jármű csomagterében 31 kutyakölyköt találtak összezsúfolva. (Forrás: Police.hu)

Az olasz férfi a Magyarországon vásárolt állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel sem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül szállította. Az egyenruhások megítélése szerint a további szállítás az ebek egészségkárosodásához vezetett volna, ezért az állatkínzás vétség elkövetésének igazolásához hatósági állatorvost rendeltek ki.

Az elvégzett orvosi vizsgálat alátámasztotta a bűncselekmény gyanúját, ezért a rendőrök a kutyákat lefoglalták, majd átadták egy állatvédő szervezetnek, a külföldi személyt pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kilép Meszerics Tamás az LMP-ből

Kilép Meszerics Tamás az LMP-bőlMegvannak a hatoslottó 42. heti nyerőszámai

Megvannak a hatoslottó 42. heti nyerőszámaihirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen