hirdetés
Belföld

31 kiskutyát mentettek meg Zala megyében a csempészektől

Egy Mercedes csomagtartójába zsúfolták be az állatokat.
31 kiskutyát mentettek meg Zala megyében a csempészektől A kutyusok mind megkapták a határon az egyedi azonosítójukat (Forrás: Facebook/Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület)
hirdetés

Szombaton dél körül érkezett a hívás, hogy Zala megyében ismételten kutyacsempészeket fogtak a rendőrök – tette közé az információt Facebook-oldalán a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület. Mint írták:

31 kiskutyát zsúfoltak be egy Mercedes csomagtartójába. A látvány sokkoló volt: 4-8 hetes különböző fajta jellegű kutyák egymást taposták. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan nem élték volna túl ez a szenvedésekkel teli utat, ami egészen Olaszországig tartott volna. De még így is megéri a kutyakereskedőknek.....

Csivavák, francia bulldogok és uszkárok szinte kivétel nélkül betegen. Volt akit akkut állapota miatt már az éjszaka folyamán állatorvosi ellátásban kellett részesíteni. Ő biztos belehalt volna ebbe a kegyetlen utazásba. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, gardia sújtja a kutyusokat, akiknek még jócskán az anyjuk mellett lenne a helyük.

A kicsik még nem gazdikeresők! Jelenleg 2 hetes karantén idejüket töltik, illetve orvosi kezelés alatt állnak.

A police.hu közleménye szerint a nagykanizsai rendőrök egy 41 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrök a jármű csomagterében 31 kutyakölyköt találtak összezsúfolva. (Forrás: Police.hu)A rendőrök a jármű csomagterében 31 kutyakölyköt találtak összezsúfolva. (Forrás: Police.hu)

Az olasz férfi a Magyarországon vásárolt állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel sem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül szállította. Az egyenruhások megítélése szerint a további szállítás az ebek egészségkárosodásához vezetett volna, ezért az állatkínzás vétség elkövetésének igazolásához hatósági állatorvost rendeltek ki.

Az elvégzett orvosi vizsgálat alátámasztotta a bűncselekmény gyanúját, ezért a rendőrök a kutyákat lefoglalták, majd átadták egy állatvédő szervezetnek, a külföldi személyt pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 33. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 33. heti nyerőszámaiTuzson Bence: szolgáltató államra van szükség

Tuzson Bence: szolgáltató államra van szükség


TUZSON BENCE,     ÁLLAM,     POLITIKA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen