hirdetés
Belföld

Reagált a BVOP a 8 éves kislány gyilkosának címzett nyílt üzenetre

A közösségi oldalakon egy olyan nyílt üzenet kezdett terjedni a sólyi gyermekgyilkosságot követően, amelyet egy állítólagos börtönőr fogalmazott meg a feltételezett elkövetőnek címezve, és arról szól, milyen szörnyű jövőre számíthat a börtönben a gyilkos. Az interneten terjedő, feltehetőleg hamis üzenetre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményben reagált.
A gyilkosság gyanúsítottja Egy 16 éves fiatalt gyanúsítanak a sólyi gyermekgyilkosság elkövetésével (Forrás: police.hu)
hirdetés

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) közleményben reagált az utóbbi napokban terjedő, a sólyi gyermekgyilkosság elkövetőjének címzett, feltehetőleg hamis üzenetre, egyebek mellett egyértelművé téve, hogy az önbíráskodás semmilyen formája sem megengedett.

A Blikk által idézett közleményben először is leszögezték, a BvOP minden bűncselekmény áldozatával és az áldozatok hozzátartozóival is maximálisan együttérez, az interneten terjedő írásban közöltek azonban semmiben sem tükrözik a büntetés-végrehajtási szervezet mai működését és szakmai tevékenységét.

„A börtönhierarchia egy létező jelenség, amely szubkultúrában a rabok valóban mélyen elítélik a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövető társaikat, de ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás bármilyen formája”

– idézi a Blikk a BvOP közleményét, amelyben megfogalmazzák azt is, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek szakemberei minden esetben felkészülnek az ilyen fogvatartottak intézetbe történő befogadására és a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkártHalálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál


VÁC,     GÖD,     BALESET

Rekord alacsony a vízállás a Dunán

Rekord alacsony a vízállás a Dunánhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen