Belföld

Elutasították Demeter Márta felvételét az LMP-be

Elutasították Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő a pártba való felvételét a 24.hu szerint.
Demeter Márta Demeter Márta tagságát többen megvétózták szocialista múltja miatt (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

A portálnak a korábban az MSZP-frakcióban tevékenykedő politikus azt mondta, legalább fél éve segítő tag, és a tagsága folyamatban van. Így aztán Demeter Márta jelenleg nem választható párttisztségre, és hivatalosan belső kérdésekben sem szavazhat.

A 24.hu szerint Demeter felvételi próbálkozása sikertelenül végződött az áprilisi választás előtt, tagságát többen megvétózták szocialista múltja miatt.

Tóth Balázs, az LMP kőbányai szervezetének vezetője a portálnak úgy fogalmazott, a képviselői együttműködésről korábban ellenszavazat nélkül döntöttek, de a tagfelvételi eljárás indulását követően érkezett néhány vétó a kőbányai szervezeten kívülről.

Ismertetése szerint az LMP tagfelvételi szabályai szerint lényegében bármelyik tag megvétózhatja egy új ember felvételét, amivel a „pártfoglalási kísérleteket” igyekeztek megakadályozni – de, mint fogalmazott, ezeknek a szabályoknak most látják a hátulütőit is. Elárulta azt is, a nemmel szavazó tagokat egyenként elbeszélgetve igyekeznek meggyőzni arról, hogy Demeter Mártának a párton belül a helye.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen