Belföld

Nyomozást rendeltek el a megrongált kifutópálya ügyében

Nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával a rendőrség a ferihegyi repülőtér 2-es kifutópályájának megrongálása miatt, eközben az üzemeltető belső vizsgálatot indított – írja a Magyar Idők.
Ferihegyi repülőtér Nyomozást rendeltek el a megrongált kifutópálya ügyében (Készítette: Civertan - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16612830)

A Magyar Idők értesülése szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást rendelt el, miután múlt hét csütörtökön megrongálódott a ferihegyi repülőtér 2-es kifutópályája. Az ügyben a repülőteret üzemeltető Budapest Airport is belső vizsgálatot indított. A vizsgálat, illetve a nyomozás lezárultáig ugyanakkor nem közölnek részleteket.

A lap felidézi, a múlt hét csütörtöki műszaki hiba miatt a repülőteret le kellett zárni, így tizennégy járat nem érkezett meg Budapestre, valamint több péntek reggeli induló járatot is töröltek. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy egy felszálló gép miatt sérült meg a kifutópálya szélén a felület, amelyet aztán gyorsjavító aszfalttal kezeltek.

A Magyar Idők azt írja, a Flightradar és a rádiózás adatai alapján többen azt valószínűsítik, hogy egy június hetedikén 23 óra 20 perckor startoló Boeing 747-400-as, vagyis úgynevezett „Jumbo Jet” szakíthatta fel a feltehetőleg már megrepedezett pályatestet.

A nyomozásnak és a Budapest Airport belső vizsgálatának a lap szerint arra kell választ találnia, hogy melyik gép rongálta meg a kifutópályát, továbbá arra is, hogy a kifutópálya legutóbbi felújítása során nem tértek-e el a legfelső réteg felhordásakor az előírt technológiától.

Hardy Mihály azt mondta, a pálya állapotát folyamatosan ellenőrzik, s az teljesen biztonságos.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen