hirdetés
Belföld

Most Sajókeresztúron láttak medvét

Ismét medvét láttak Magyarországon, feltehetőleg azt, amelyiket 300 kilométernyi kóborlás után fogtak el, és nemrégiben engedtek szabadon. Az állatot le is videózták.
Kóborló medve Feltehetőleg a nemrég szabadon engedett medve jelent meg a településen (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)
hirdetés

Medve ügetett át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúr lakott részén, amint azt videón is rögzítették. Azt természetesen a felvétel alapján nehéz volna megmondani, hogy a szlovák-magyar határnál elengedett, korábban az ország egy nagy területét bejáró nőstény medvéről van-e szó, de jó az esély arra, hogy igen.

A tíz évesnél idősebb állatot múlt hét végén fogták el Sándorfalvánál, majd egy ideig a Szegedi Vadasparkban figyelték meg. Az állat Szlovákia felől elindulva összesen mintegy 300 kilométert tett meg néhány nap alatt, ennek megfelelően valamelyest le is gyengült, ami késleltette a szabadon engedésének időpontját.

A legutóbbi fejlemény a medvével kapcsolatosan az volt, hogy elveszítette a nyomkövető nyakörvét – azon egyedi azonosításra alkalmas eszközök egyikét, amellyel a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei látták el a szabadon engedése előtt. Az állat nyomait egyébként továbbra is figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Börtönbüntetést kapott dél-balatoni betörésekért egy hajléktalan

Börtönbüntetést kapott dél-balatoni betörésekért egy hajléktalan


HAJLÉKTALAN,     LOPÁS,     BŰNÜGY

Az LMP a magyar cégeket erősítené az Oroszországgal folytatott viszonyban

Az LMP a magyar cégeket erősítené az Oroszországgal folytatott viszonyban


LMP,     PÁRTOK,     OROSZORSZÁG

Fidesz-KDNP: nem hagyjuk, hogy a határvédelem elvételével zsaroljanak

Fidesz-KDNP: nem hagyjuk, hogy a határvédelem elvételével zsaroljanakhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen