Belföld

Most Sajókeresztúron láttak medvét

Ismét medvét láttak Magyarországon, feltehetőleg azt, amelyiket 300 kilométernyi kóborlás után fogtak el, és nemrégiben engedtek szabadon. Az állatot le is videózták.
Kóborló medve Feltehetőleg a nemrég szabadon engedett medve jelent meg a településen (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Medve ügetett át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúr lakott részén, amint azt videón is rögzítették. Azt természetesen a felvétel alapján nehéz volna megmondani, hogy a szlovák-magyar határnál elengedett, korábban az ország egy nagy területét bejáró nőstény medvéről van-e szó, de jó az esély arra, hogy igen.

A tíz évesnél idősebb állatot múlt hét végén fogták el Sándorfalvánál, majd egy ideig a Szegedi Vadasparkban figyelték meg. Az állat Szlovákia felől elindulva összesen mintegy 300 kilométert tett meg néhány nap alatt, ennek megfelelően valamelyest le is gyengült, ami késleltette a szabadon engedésének időpontját.

A legutóbbi fejlemény a medvével kapcsolatosan az volt, hogy elveszítette a nyomkövető nyakörvét – azon egyedi azonosításra alkalmas eszközök egyikét, amellyel a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei látták el a szabadon engedése előtt. Az állat nyomait egyébként továbbra is figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen