Belföld

Kilép az LMP-ből Hadházy Ákos

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből, mandátumát azonban megtartja. A párt volt társelnöke úgy véli, az LMP-ben eddig nem igazán igyekeztek szembenézni a választási vereség által rájuk rótt felelősséggel.
Az LMP tisztújító kongresszusa Székesfehérváron Hadházy Ákos korábbi társelnök az LMP kétnapos tisztújító kongresszusának helyett adó székesfehérvári szállodában 2018. május 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos – miután május végén fegyelmi büntetést kapott az ellenzék koordinált együttműködésének szorgalmazásáért – kilép az LMP-ből.

A párt volt társelnöke a 24.hu-nak adott interjújában ezt részben azzal indokolta, hogy a pártban, amelynek tudatában kellene lennie azzal, hogy felelős a választási eredményért, „zavarba ejtően jó” a hangulat annak ellenére, hogy az ellenzék kétharmaddal elveszítette a választást.

Emellett úgy véli, jelenlegi állapotában az LMP nem alkalmas arra, hogy támogassa a korrupció elleni fellépést. Kifogásolta az is, hogy az LMP-ben sokszor érzelmi alapú szembenállás, mintsem racionális vita alakult ki, továbbá megjegyezte, ugyanaz a bizottság, amely az ő büntetését súlyosbításért fellebbezte meg, a Sallai Róbert Benedek kizárásáról szóló döntés esetében enyhítést kért. Hadházy Ákos szerint így hamarosan visszavehetik a verekedésért megbüntetett volt képviselőt a pártba.

Az interjúból kiderült az is, Hadházy megtartja a mandátumát.

„Remélem, hogy legalább azt az egy mandátumot, ami nekem jutott, az én munkámnak köszönhetően kapta meg a párt”

– fogalmazott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen