Belföld

Valaki gumilövedékkel és festékpatronnal lövöldöz az autókra

Több autót is festékpatronos puskával, illetve gumilövedékkel vett célba valaki a Ferihegyi gyorsforgalmi úton – számolt be róla a Blikk.
Ferihegyi út Valaki gumilövedékkel és festékpatronnal lövöldöz az autókra a Ferihegyi gyorsforgalmi úton - A kép illusztráció(By Supergranat0820, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54892314)

Az elmúlt időszakban több autót is eltaláltak a Ferihegyi gyorsforgalmi úton festékpatronnal, illetve gumilövedékkel, akadt olyan is, amelynek éppen a szélvédőjét borította be a festék. A balesetveszélyes lövöldözés mögött álló személyeket egyelőre nem találja a – környéken és az úton is akciózó – rendőrség – írja a Blikk.

Mindeközben a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület is felhívta az emberek figyelmét arra, hogy az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton a Sárkány center előtti hídról „paintballal” és gumilövedékkel lövik az autókat. Kérték, hogy esetleges információikat az ügyben osszák meg a rendőrséggel az emberek.

A lapnak egy férfi elmondta, hogy egyszerre csak nagyon hangos zajra lett figyelmes, miközben a XVIII. kerületi Nefelejcs utcában haladt a furgonjával, aztán pedig látta a vörös festéket lefolyni a kocsi oldaláról. Ezután a mellette haladó taxi, amelyből szerinte a festéket lőtték a furgonra, padlógázzal leelőzte, de a férfi egy családi házas övezetnél utolérte, és átkiabálva kérdőre vonta annak sofőrjét – aki viszont elhajtott.

„Amikor félreálltam, láttam, hogy a szaga alapján nitrofesték az anyag”

– idézte fel a férfi.

A lap szerint a rendőrség felfüggesztette a nyomozást, mert bár megkeresték a taxitársaságot, a férfi nem emlékezett a teljes rendszámra, és pusztán a személyleírás és a támadás időpontja alapján a társaság illetékesei nem találták meg a taxit és a sofőrjét. A térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése sem adott értékelhető eredményt.

A Blikknek a Budapesti Rendőr-főkapitányság elmondta, összesen öt, a környéken történt hasonló támadás ügyében folytatnak nyomozást.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen