hirdetés
Belföld

Öt kábítószercsempészt ítéltek szabadságvesztésre

Öt év tíz hónap és tíz év közötti szabadságvesztésre ítélt a Fővárosi Törvényszék első fokon öt csempészt, aki 2014-ben nagy mennyiségű kábítószert szállított Hollandiából Magyarországra - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.
Bíróság Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, és a hatodrendű vádlott bűnösségének megállapításáért fellebbezett (Forrás: pixabay.com / Arek Socha)
hirdetés

Ibolya Tibor azt írta, a vádirat szerint a román állampolgárságú elsőrendű vádlott telefonon, "virágnyelven" rendelte meg a kábítószert az ismeretlen holland társaitól, a behozatalt pedig a pomázi illetőségű másodrendű és negyedrendű vádlottak intézték. Ők álnéven bemutatkozva egy magyar fuvarozó céget bíztak meg a Hollandiában autóalkatrészekbe rejtett kábítószer szállítására.

A kábítószert rejtő autóalkatrészekért a másod- és negyedrendű, valamint a harmadrendű vádlott felváltva, személyesen utazott ki Hollandiába, ahol kifizették a vételárat, megvárták a megrendelt fuvarozó cég teherautóját, majd előre megbeszélt időpontban, Rotterdamban az utcán felrakodtak - tette hozzá.

A Magyarországra érkező szállítmányt az éppen itthon maradt vádlottak vették át a fuvarozó cég telephelyén, és már a következő napokban megkezdték a kábítószer értékesítését a szállítmány érkezéséről előre értesített viszonteladóknak, például az ügy ötödrendű vádlottjának.

A Fővárosi Törvényszék az öt vádlottat a közelmúltban nem jogerősen öt év tíz hónap és tíz év közötti szabadságvesztésre ítélte jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Az ügy hatodik vádlottját - akinek az ügyészség vádirata szerint a figyelés volt a feladata - a bíróság bizonyítottság hiányában felmentette - olvasható a közleményben.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, és a hatodrendű vádlott bűnösségének megállapításáért fellebbezett. A vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületén

86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületénMegvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaihirdetés
Halálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt SomogybanSzemélyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen