Belföld

BvOP: a magyar börtönök a legbiztonságosabbak között vannak Európában

A magyar börtönök az egyik legbiztonságosabbak Európában; az intézményekben nincs radikalizáció, nem támadják meg az őröket, és a szökések száma sem kirívó - mondta Bogotyán Róbert ezredes péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
BvOP: a magyar börtönök a legbiztonságosabbak között vannak Európában A kép illusztráció (Forrás: Pixabay.com/Alexandre Vanier )

    Elmondta, az Európa Tanács kutatása is megerősítette, jó mutatókkal rendelkeznek a hazai börtönök. Ezt például annak köszönhetik, hogy folyamatosan monitorozzák a fogvatartotti csoportokat, és kockázatelemzéseket hajtanak végre.

    Összesen 18 ezer fogvatartott van Magyarországon, akik közül az elmúlt öt évben tizenhárman szöktek meg, de valamennyien munkahelyről. Ennek ellenére a büntetés alatti munkavégzésről azt gondolják, a reintegráció miatt kiemelt szerepe van, ezért igyekeznek mindenkit foglalkoztatni - fűzte hozzá.

    A börtön falain kívül egyébként 1500 fogvatartott dolgozik.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen