Belföld

Kötelező természettudományos érettségi jöhet

Új kötelező érettségi tárgy bevezetése is szerepelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak átadott 180 pontos javaslatcsomagjában – írja az Eduline.hu.
Tanulás Kötelező természettudományos érettségi jöhet (Forrás: pixabay.com / Michal Jarmoluk)

A portál a javaslatcsomagból idézve azt írja, az MNB célja az új kötelező természettudományos érettségi bevezetésével az, hogy növeljék a természettudományos tárgyak oktatási színvonalát a közoktatásban, elősegítsék a tudatosabb karriertervezést a középiskolások körében, és csökkentsék a lemorzsolódást az egyetemi képzéseken.

Az Eduline.hu felidézi, korábban az államtitkárság is foglalkozott a kötelező természettudományos érettségi bevezetésével, ám akkor lemondtak erről – állítólag azért, mert a hat érettségi vizsga egyrészt túl nagy terhet jelentett volna a diákoknak, másfelől pedig a vizsgák idejének elhúzódása sem lett volna előnyös.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen