hirdetés
Belföld

Rendszeresen követett el bűncselekményeket három fiatal a gyermekotthonban

Több bűncselekményt is elkövetett három intézeti nevelt fiatalkorú, így például léccel, kövekkel támadtak egy másik fiatalra, loptak, egyikük kést fogott egy gyermekvédelmi szakemberre, valamint megrongálták az egyik ajtót. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség így közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat velük szemben.
Bírói kalapács Vádat emeltek a három fiatal ellen (Forrás: pixabay.com / Arek Socha)
hirdetés

Az I. és II. rendű vádlottak 2017 szeptemberében a kimenőre készülve észrevettek egy velük haragos viszonyban lévő másik fiatalt, akit az I. rendű vádlott egy lécdarabbal hátba ütött. Mikor a megtámadott fiú menekülni kezdett előlük, a vádlottak kövekkel dobálták, így a sértett a földre esett, mire test szerte ütni és rúgni kezdték őt. A három fiatal megfékezéséhez két nevelőre volt szükség.

Még az év szeptemberében történt egy újabb incidens is: ekkor a két vádlott a bejárati ajtóban okozott olyan mértékű kárt, hogy azt ki kellett cserélni. Ennek egyébként az volt az oka, hogy a nevelőjük nem engedte ki őket focizni.

Novemberben már a III. rendű vádlottal együtt ment a két vádlott a gyermekotthon egy, a növendékek elől elzárt részébe, ahol élelmiszert, elektronikai alkatrészeket, tanszereket és kisebb összegű készpénzt loptak a dolgozók értékei közül.

Az I. rendű vádlott 2017 decemberében aztán egy gyermekfelügyelőnek is nekitámadt, aki a rossz magaviselete miatt küldte őt ki az étkezőből. Ekkor a fiatal egy széket rúgott a nevelő irányába, de mivel a nevelő el tudott ugrani, nem sérült meg.

2018 januárjában aztán az I. rendű vádlott kést fogott az egyik gyermekvédelmi szakemberre, és azzal fenyegette, hogy elvágja a torkát. A vádlott akkor tette le a kést, amikor a sértett határozottan rászólt. A fiatalt ezután egy másik gyermekotthonban helyezték el.

Az ügyészség az I. rendű vádlottal szemben javítóintézeti nevelés, míg a II. és III. rendű vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt – írják az ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt a Csongrád megyei Deszk közelében

Halálos baleset történt a Csongrád megyei Deszk közelében


BALESET,     DESZK,     CSONGRÁD MEGYE

Kilép Meszerics Tamás az LMP-ből

Kilép Meszerics Tamás az LMP-bőlhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen