hirdetés
Belföld

Százmilliós óvadékért lekerülhet a nyomkövető Gyárfásról

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló Gyárfás Tamás óvadékot ajánlott fel, hogy ne kelljen nyomkövetőt viselnie és elhagyhassa a főváros területét. A bíróság első fokon elfogadta az óvadékot, s ha a döntés jogerős lesz, a hazánkban eddig példa nélküli, százmillió forintos óvadékért akár le is kerülhet a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással gyanúsított Gyárfásról a nyomkövető – írja a hirado.hu.
Gyárfás Tamás Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó nyilatkozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
hirdetés

Áprilisban a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként elkövetett emberöléssel gyanúsított Gyárfás Tamással szemben, vagyis a gyanúsított így nem hagyhatja el a főváros területét, nyomkövető eszközt kell viselnie, és hetente jelentkeznie kell a rendőrségen. A médiavállalkozó azonban szeretné, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt magatartási szabályokon – írja a hirado.hu.

Gyárfás ennek érdekében óvadékot ajánlott fel, amelyet a bíróság elfogadott, és az összegét 100 millió forintban határozta meg. Amennyiben a döntés jogerőssé válik, és a gyanúsított befizeti a pénzt, úgy lekerülhet róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat.

A bíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett.

Az M1 Híradónak Bagoly Bettina, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta, hogy továbbra is fennáll az ügyben a megalapozott gyanú, és a Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint nem változtak a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem, ezért óvadék alkalmazása mellett sem indokolt a magatartási szabályok enyhítése.

A hirado.hu felidézi, Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék szóvivője korábban azt mondta, hogy éppen Gyárfás külföldi kapcsolatai miatt rendelték el a lakhelyelhagyási tilalmat. Gyárfás Tamás korábban is azt mondta, semmi köze Fenyő János meggyilkolásához.

A rendőrség az 1998-ban történt gyilkosság ügyében tavaly októberben kezdett ismét nyomozni, aminek eredményeként márciusban meggyanúsították Portik Tamást, majd röviddel ezt követően – felbujtóként elkövetett emberöléssel – Gyárfás Tamást is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak a hatoslottó 33. heti nyerőszámai

Megvannak a hatoslottó 33. heti nyerőszámaiLedöntöttek egy szabadtéren kiállított szobrot Szegeden

Ledöntöttek egy szabadtéren kiállított szobrot Szegeden


RENDŐRSÉG,     SZEGED,     RONGÁLÁS

hirdetés
Tűz volt a budai Várban

Tűz volt a budai Várban


BALESET,     TŰZ,     BUDAPEST

Megvannak az ötöslottó 33. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 33. heti nyerőszámaiTuzson Bence: szolgáltató államra van szükség

Tuzson Bence: szolgáltató államra van szükség


TUZSON BENCE,     ÁLLAM,     POLITIKA

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen