Belföld

Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök

A mentésekre elsősorban a II. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt volt szükség.
Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök 2018. 07. 22. Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök (Forrás: Police.hu)

A vízi rendőrök a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki 2018. július 21-én délután három fiatalt.  A 18 éves mosonmagyaróvári lakos és két társa SUP deszkával próbált a partra jutni, viszont a nagy szél és az erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült. Az intézkedő rendőrök a bajba jutott személyeket szolgálati kisgéphajójukba segítették és a strandeszközzel együtt az agárdi kikötőbe vitték őket.

A vízi körzeti megbízottak 2018. július 21-én délután szintén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízi területén lettek figyelmesek egy sodródó vitorlás csónakra, mely két fővel a fedélzetén próbált partközelbe jutni. A vitorlás csónak hajóvitorlája elszakadt és az erős szélben önerőből képtelenek voltak partot érni, ezért az egyenruhások a vízi járművet vontára vették, és annak 45 éves és 46 éves remeteszőlősi utasával együtt a közeli kikötőben épségben biztonságba helyezték.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen