Belföld

Feltételesen szabadlábra bocsátották a Cozma-gyilkosság egyik elítéltjét

Jó magaviselete miatt 9 év után szabadult a börtönből a Marian Cozma megölésében való részvételért elítélt Sztojka Iván – írja a Bors.
Bírói kalapács Sztojka jó magaviselete miatt távozhatott (Forrás: pixabay.com / Arek Socha)

Sztojka Ivánt 2012-ben – harmadrendű vádlottként – jogosan tizenhárom év szabadságvesztésre ítéltek a Marian Cozma-gyilkosságban való részvételért, ám a Bors szerint megrövidítették a büntetését. A lap azt írja, a férfit egy enyingi szemtanú látta szabadulása után.

A neve elhallgatását kérő szemtanú elmondása szerint Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, amiről azonban a nyilvánosság nem értesült, mert „igyekeztek a legnagyobb titokban tartani”. Megjegyezte, a férfi szabadulása napján a településen megtartották a „szabadulóbulit” is, és

„Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna”.

Keresztúri Mónika, Sztojka Iván védőügyvédje a lapnak elmondta, hogy múlt csütörtökön volt Sztojka Iván meghallgatása a börtönben, és kifogástalan magatartására való tekintettel – pártfogói felügyelet mellett – a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta.

A lap megkereste a tárgyaláson korábban a Cozma családot képviselő ügyvédet is, aki szerint Sztojka jó magaviselete miatt távozhatott.

„Biztosan kedvezménnyel szabadult, hiszen a büntetés még nem telt le”

– fogalmazott Helmeczy László ügyvéd.

Marian Cozmát 2009 februárjában szúrta szíven Veszprémben a Patrióta nevű szórakozóhelyen Raffael Sándor, de a gyilkosságban Sztojkának is szerepe volt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen