hirdetés
Belföld

Feltételesen szabadlábra bocsátották a Cozma-gyilkosság egyik elítéltjét

Jó magaviselete miatt 9 év után szabadult a börtönből a Marian Cozma megölésében való részvételért elítélt Sztojka Iván – írja a Bors.
Bírói kalapács Sztojka jó magaviselete miatt távozhatott (Forrás: pixabay.com / Arek Socha)
hirdetés

Sztojka Ivánt 2012-ben – harmadrendű vádlottként – jogosan tizenhárom év szabadságvesztésre ítéltek a Marian Cozma-gyilkosságban való részvételért, ám a Bors szerint megrövidítették a büntetését. A lap azt írja, a férfit egy enyingi szemtanú látta szabadulása után.

A neve elhallgatását kérő szemtanú elmondása szerint Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, amiről azonban a nyilvánosság nem értesült, mert „igyekeztek a legnagyobb titokban tartani”. Megjegyezte, a férfi szabadulása napján a településen megtartották a „szabadulóbulit” is, és

„Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna”.

Keresztúri Mónika, Sztojka Iván védőügyvédje a lapnak elmondta, hogy múlt csütörtökön volt Sztojka Iván meghallgatása a börtönben, és kifogástalan magatartására való tekintettel – pártfogói felügyelet mellett – a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta.

A lap megkereste a tárgyaláson korábban a Cozma családot képviselő ügyvédet is, aki szerint Sztojka jó magaviselete miatt távozhatott.

„Biztosan kedvezménnyel szabadult, hiszen a büntetés még nem telt le”

– fogalmazott Helmeczy László ügyvéd.

Marian Cozmát 2009 februárjában szúrta szíven Veszprémben a Patrióta nevű szórakozóhelyen Raffael Sándor, de a gyilkosságban Sztojkának is szerepe volt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Új feladatot lát el Lázár János

Új feladatot lát el Lázár JánosHalálra gázoltak egy férfit Igarnál

Halálra gázoltak egy férfit Igarnál


IGAR,     BALESET,     RENDŐRSÉG

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen