Belföld

Hamarosan kiadhatják a nyíregyházi gyilkosság elkövetőjét

Akár már a jövő hónapban kiadhatja Románia a 2016 augusztusában, Nyíregyházán elkövetett gyilkosság gyanúsítottját, miután lezárulhat a tiltott fegyvertartásért indított romániai büntetőeljárás – írja a Bors.
Helyszínelő rendőrök A román férfi 2016 augusztusában lőtt rá egy házaspárra (MTI Fotó: Taipusz Attila)

Hamarosan lejár az S. Danra fegyvercsempészésért és tiltott fegyverviselésért kiszabott büntetés, s így akár már szeptemberben is kiadhatják a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit Magyarországnak – értesült a Bors.

S. Dant 2017 februárjában ítélték Kolozsváron 3 év négy hónap szabadságvesztésre fegyvercsempészésért és tiltott fegyverviselésért, a román hatóságok pedig csak akkor adhatják át őt Magyarországnak, de ezt a büntetést letölti. Márpedig a Bors szerint ez elképzelhető, hogy heteken belül meg is történik, amennyiben a kolozsvári bíróság úgy dönt, a férfinak nem kell letöltenie a teljes büntetését.

A lap szerint az ügyben legutóbb 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, s ekkor azt közölték velük, hogy feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat a 3 év és 4 hónap börtönbüntetéséből a gyanúsított, más esetben 2020. január 20-án tölti le a büntetését.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, S. Dan rálőtt egy házaspárra, aminek következtében a nő életét vesztette, a férfit pedig az esetet követően válságos állapotban szállították a kórházba. Ezután a román orvos Romániába menekült, hogy ott öngyilkosságot kövessen el.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen