Belföld

Több tízezer lódarázs költözött egy jászberényi házba

Egy jászberényi házaspár házába mintegy 50-60 ezer lódarázs költözött, a hatalmas darázsfészekre a tetőgerenda alatt találtak rá.
Lódarázs A hatalmas fészekben több tízezer darázs élt (Készítette: Markus Flath MFbay - A feltöltő saját munkája, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2122641)

Az ingatlanban élő férfi elmondta, különösen is megviselte őt, amikor felfedezte tanyájuk padlásán, a tetőgerenda alatt az óriási darázsfészket, mivel tavaly édesanyját egy darázscsípés miatt vesztette el – írja a Blikk. A nőt a nyakán csípte meg egy darázs, korábban nem tudta senki, hogy allergiás a csípésre, és hiába érkeztek időben a helyszínre a mentők, nem tudták megmenteni az életét.

A férfi várandós felesége a lapnak elmondta, hogy miután több, általuk megkeresett szakember sem vállalta a lódarazsak irtását, végül sikerült elérniük Boros Tibor darázsbefogót, aki a héten sietett a család segítségére.

Az akció során a ház előtt mentőkocsik és tűzoltók is várakoztak, ugyanis fel kellett készülni egy esetleges életveszélyes helyzetre is. A darázsbefogó előzőleg maga riasztotta a tűzoltókat, ők pedig a mentősöket, és a munkálatok megkezdése előtt mentési terv is készült.

A szakember a lapnak elmondta, hogy a fészek a tető szélén volt, és már kívülről is látni lehetett.

„Nem csoda, hogy tele volt az udvar: a darázslak mérete megfelel egy személyautó negyedének. Értesítettem a hatóságot is”

– fogalmazott Boros Tibor, aki szerint a fészekben mintegy 50-60 ezer egyed biztosan volt.

Elmondta azt is, hogy ezek Európa legveszélyesebb darazsai, hiszen „egyszerre harapnak és szúrnak”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen