hirdetés
Belföld

Több tízezer lódarázs költözött egy jászberényi házba

Egy jászberényi házaspár házába mintegy 50-60 ezer lódarázs költözött, a hatalmas darázsfészekre a tetőgerenda alatt találtak rá.
Lódarázs A hatalmas fészekben több tízezer darázs élt (Készítette: Markus Flath MFbay - A feltöltő saját munkája, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2122641)
hirdetés

Az ingatlanban élő férfi elmondta, különösen is megviselte őt, amikor felfedezte tanyájuk padlásán, a tetőgerenda alatt az óriási darázsfészket, mivel tavaly édesanyját egy darázscsípés miatt vesztette el – írja a Blikk. A nőt a nyakán csípte meg egy darázs, korábban nem tudta senki, hogy allergiás a csípésre, és hiába érkeztek időben a helyszínre a mentők, nem tudták megmenteni az életét.

A férfi várandós felesége a lapnak elmondta, hogy miután több, általuk megkeresett szakember sem vállalta a lódarazsak irtását, végül sikerült elérniük Boros Tibor darázsbefogót, aki a héten sietett a család segítségére.

Az akció során a ház előtt mentőkocsik és tűzoltók is várakoztak, ugyanis fel kellett készülni egy esetleges életveszélyes helyzetre is. A darázsbefogó előzőleg maga riasztotta a tűzoltókat, ők pedig a mentősöket, és a munkálatok megkezdése előtt mentési terv is készült.

A szakember a lapnak elmondta, hogy a fészek a tető szélén volt, és már kívülről is látni lehetett.

„Nem csoda, hogy tele volt az udvar: a darázslak mérete megfelel egy személyautó negyedének. Értesítettem a hatóságot is”

– fogalmazott Boros Tibor, aki szerint a fészekben mintegy 50-60 ezer egyed biztosan volt.

Elmondta azt is, hogy ezek Európa legveszélyesebb darazsai, hiszen „egyszerre harapnak és szúrnak”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen