Belföld

Tévedés volt a négymilliárd forintos gázszámla

Nem kellett befizetni a 4 milliárd 100 millió forintos csekket – mint kiderült, tévedésből szerepelt az NKM Földgázszolgáltató Zrt. számlalevelében a rémisztő összeg.
Gáz Mivel a megbízás jogcíme alatti számsor megegyezik a fizetendő összeggel, az kerülhetett tévedésből rossz rubrikába (Forrás: pixabay.com / Steve Buissinne)

Az esettel kapcsolatosan a Bors megkereste a levelet kézhez kapó férfit, aki elmondta, olyannyira megrémisztette a hatalmas összeg, hogy – felesége szerint – teljesen elfehéredett, ő maga pedig nem is emlékszik arra a néhány másodpercre. Később aztán megnyugodott valamennyire, mert az irreálisan nagy összeg miatt sejtette, hogy valamiféle hibáról lehet szó.

A férfi múlt hét pénteken kapta meg a levelet, ezért – a hétvége miatt – egészen hétfőig nem volt lehetősége arra, hogy a szolgáltatóval beszéljen. Hétfőn az ügyfélszolgálaton mutatta meg a csekket azzal, hogy „szeretné kifizetni”, és amikor az ott dolgozó férfi meglátta azt, ő is alaposan meglepődött.

„Kiderült, hogy a csekket kiállító ügyintéző írta el az összeget. Végül csak 15 ezer forintot kellett fizetnem”

– mondta a férfi a Borsnak.

A lap valószínűsíti, hogy mivel a megbízás jogcíme alatti számsor megegyezik a fizetendő összeggel, az kerülhetett tévedésből rossz rubrikába, a hibáért azonban a vaszari férfi nem haragszik, és nem is szeretné, hogy elbocsássák a tévedő ügyintézőt, hiszen „emberek vagyunk, hibázunk”.

A Bors felhívja a figyelmet arra, hogy mivel a csekk fizetési felszólításnak minősül, hasonló hibák esetében a fogyasztóknak minél hamarabb jelezniük kell a hibát.

Az RTL Híradójának a Nemzeti Közművek azt írta, hogy földgázszolgáltatójuk évente megközelítőleg 35 millió csekket állít ki, amelyből nagyjából 1 millió olyan van, amelyet az ügyfelek kérésére egyedileg, ilyen mennyiségnél pedig előfordulhatnak hibák.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen