Belföld

Akár szeptember végéig eltarthat a vízhiányos időszak

Szerdától tartósan vízhiányos időszakot állapított meg Pintér Sándor belügyminiszer, és annak ellenére, hogy az elkövetkező napokban lehet némi csapadék, ezt követően ismét vízhiányos időszak várható – írja az InfoStart.
Szárazság akár szeptember 30-ig is letarthat (Forrás: pixabay.com / Peter H)

A következő napokban ugyan lesz némi csapadék, de utána ismét vízhiányos időszak várható az előrejelzések szerint – mondta az InfoRádiónak Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese.

Elmondta azt is, hogy a következő tíz napban tartós kis vizekkel számolnak a magyarországi folyószakaszokon, s ilyen esetben szükség esetén bizonyos vízkorlátozásokat is elrendelhetnek. Láng István szerint ugyanakkor a alapvetően lakosságot kevésbé, elsősorban a mezőgazdaságot érintheti a probléma.

A Pintér Sándor belügyminiszter által kihirdetett intézkedéseket az indokolja, hogy a mezőgazdászok számára ez vízhiányos időszakot jelent, s így bizonyos kedvezmények kilátásba helyezésével ösztönzik az öntözést.

Láng István szerint előre biztonsággal nem lehet megmondani, hogy meddig tarthat a vízhiányos időszak, de mint mondta, adott esetben akár szeptember 30-ig is letarthat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen