hirdetés
Belföld

Rászoruló diákok javára indít akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására.
Tanszerek A családok fele szerint nagy anyagi kihívást jelent az iskolakezdés, körülbelül öt százaléka pedig egyenesen vállalhatatlan tehernek érzi (Forrás: pixabay.com / Adonyi Gábor)
hirdetés

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs vezetője a gyűjtést elindító csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az akció célja, hogy még ebben a hónapban ezer rászoruló gyerekhez juttassanak el 10-10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagot.

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, a remélt tízmillió forinthoz 40 ezer telefonhívásra van szükség a következő két hétben - tette hozzá.

A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, amelyen tetszőleges összeget lehet adományozni, a nagyobb postákon pedig gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.

Gáncs Kristóf felidézte: az elmúlt években több országos felmérést végeztek az iskolakezdéssel kapcsolatban, ezeknek az eredménye azt mutatja, hogy a családok fele szerint nagy anyagi kihívást jelent az iskolakezdés, körülbelül öt százaléka pedig egyenesen vállalhatatlan tehernek érzi.

Ez azért is veszélyes, mert a családok, hogy megvásárolhassák az iskolaszereket, hiteleket vesznek fel vagy nem fizetik be számláikat. Másrészt pedig azért, mert megfelelő tanszerek hiányában a gyerekek félelemmel, szégyenkezve mennek iskolába, ami meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat, a jövőjüket - emelte ki.

Hozzátette: a rászoruló iskolásokat a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki a nyáron. Mindegyikük személyre szabott és szükséglete szerinti támogatást kap, hiszen egyeseknek tanszerre, másoknak tornafelszerelésre vagy ruhára van szüksége - tette hozzá.

Wolf Kati énekesnő, aki hetedszer az arca az Iskolakezdés együtt! kampánynak, a sajtótájékoztatón azt mondta, évről évre megtapasztalja, hogy az iskolaszerek milyen örömöt jelentenek a gyerekeknek. Kiemelte: az adományok nagyon fontosak ahhoz, hogy segítsék a rászorulók felzárkózását.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntese, aki szintén a kampány arca, arról beszélt, hogy szereti a konkrét célokat. Ebben az esetben a célja most az, hogy összejöjjön a negyvenezer hívás a 1353-as számra. Szólt arról is, hogy az iskola, a taníttatás lehetőséget nyújthat a felzárkózásra, és ebben segít az adománygyűjtő akció.

A hazai ezer mellett több száz erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyerek is kap beiskolázási segítséget - ismertette a segélyszervezet.

Forrás: MTI

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Biztosított az ország gázellátása

Biztosított az ország gázellátásaSúlyosan megsebesítette élettársát egy nő Vas megyében

Súlyosan megsebesítette élettársát egy nő Vas megyébenhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen