Belföld

Behajtják elhunyt apja tartozását egy 3 éves kislányon

A kislány apja tavaly év elején hunyt el, hónapokkal később érkezett a végrehajtótól az első levél – akkor 600 ezer forintról –, majd később már 1,3 millió forint tartozást ítélt meg a Ceglédi Járási Bíróság. Az eset előzménye, hogy korábban a férfi egy 30 ezer forintos telefonszámlát nem fizetett be.
Bíróság Az elhunyt férfi feleségének ügyvédje szerint nincs más választásuk, mint fizetni (Forrás: pixabay.com / Daniel Bone)

A kislány édesapja hosszú időn át betegeskedett, először agydaganata, majd nyirokrákja lett abban az időszakban, amikor megszületett feleségével első közös gyermekük. A férfi ezután 2017 februárjában elhunyt, az édesanya pedig úgy érezte, hogy el kell menniük a régi lakásukból – írja a Blikk.

A lap szerint ezután a nő decemberben kapott egy 600 ezer forintos követelésről szóló levelet, amely férjének szólt. Ennek előzménye, hogy a férfi 2010-ben nem fizette be egy 30 ezer forintos telefonszámláját, és a járulékos költségekkel együtt lett ekkora a tartozás. A nő, mivel férje ekkor már 10 hónapja nem élt, a végrehajtónak adott válaszában közölte, hogy a férfi meghalt, és ehhez mellékelte a halotti anyakönyvi bizonyítványát is.

„Ezzel én lezártnak tekintettem az ügyet, és ez volt a baj”

– fogalmazott a nő.

A Blikk azt írja, a tartozás ezzel nem szűnt meg, és a férfi távollétében a Ceglédi Járási Bíróság 1,3 millió forintot ítélt meg, amit rá is terheltek az addigra már a pár közös gyermeke nevén lévő ingatlanra.

A nő elmondta, hogy a családi házat a gyámhivatal engedélyével eladta, és a vételárból vettek egy kisebbet, a banki tartozásokat pedig kifizette. Csakhogy később kiderült, az új tulajdonost az ingatlanra terhelt tartozás miatt nem tudják bejegyezni.

„Az ügyvédem szerint nincs mit tenni, fizetnem kell, csak nem tudom, miből”

– mondta a nő.

A lapnak Dr. Pintér Matild független jogász azt mondta, mindez azért van így, mert ha valaki meghal, nem engedik el a tartozását, s az úgynevezett hagyatéki terhet az örökös viseli.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen