Belföld

Több ezer ember gondoskodik az augusztus 20-ai programokon a biztonságról

Több ezer ember gondoskodik az augusztus 20-ai programokon részt vevők biztonságáról - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken Budapesten.
Augusztus 20. - Sajtótájékoztató a rendezvények biztonságáról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Rendészeti Főigazgatóságának közrendvédelmi főosztályvezetője, Kovács Zoltán kormányszóvivő, Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, és Bonta Imre, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzési főosztályának vezetője (b-j) az Augusztus 20. - A biztonság az első címmel tartott sajtótájékoztatón a rendőrség Teve utcai székházában 2018. augusztus 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Augusztus 20-án országszerte több mint 340 rendezvényt tartanak, csaknem 360 tűzijátékot jelentettek be - ismertette a sajtótájékoztatón Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a fővárosi rendezvények biztosítására a Dunán is megnövelik a tűzoltói készenlétet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője bejelentette, hogy az ünnepre külön mentésirányítási központot hoznak létre.

Bonta Imre, az Országos Meteorológiai Szolgálat főosztályvezetője közölte, hogy a délelőtti vízi- és légiparádé, valamint az esti tűzijáték idejére a fővárosi Duna-parton ideiglenes állomást alakítanak ki, amely tízpercenként szolgáltat időjárási adatokat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen