Belföld

Letartóztatták a Mindszenty szobrát megrongáló férfit

Letartóztatták azt a férfit, aki Komáromban baltával több darabot letört a Jézus Szíve Katolikus Templom előtt lévő Mindszenty József-szoborról - közölte Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Megrongált szobor A férfi a gyanúsítotti kihallgatásán azt mondta, hogy a rongálásokkal a dühét akarta levezetni (Forrás: police.hu)

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint az elkövető augusztus 24. és 25. között a hercegprímás két méter magas teljes alakos emlékművére több ütést mért, a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei letörtek. A rongálással okozott kárt ötmillió forintra becsülik.

A férfi a szobor megrongálása előtt Komárom belvárosában egy lottózó üvegablakát törte be egy térkődarabbal, majd betonvassal egy családi ház ablakát, redőnyét és párkányát rongálta meg.

Lefoglalt kalapács(Forrás: police.hu)

Az elkövető többszörösen büntetett előéletű. A rendőrség védett kulturális javak körébe tartozó tárgy megsemmisítésével elkövetett rongálás, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyomoz ellene.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen