Belföld

Az egészségügyről is beszélt Kötcsén Orbán Viktor

Orbán Viktor Kötcsén az atv.hu szerint egyebek mellett a Néppárt jövőjéről, valamint egy „kultúrharc” szükségességéről is beszélt, és szóba került az egészségügy helyzete is.
Orbán Viktor Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. MTI Fotó: Varga György

Orbán Viktor a kötcsei pikniken azt mondta, nagy küzdelemre számít Emmanuel Macron francia elnökkel, aki meglátása szerint szét akarja robbantani a Néppártot, hogy saját politikai családot hozzon létre; Orbán Viktor azonban reméli, hogy ezt Angela Merkel nem hagyja – írja az atv.hu több résztvevőtől szerzett információkra hivatkozva.

A miniszterelnök egyúttal szólt a Sargentini-jelentésről is, amelyet nevetségesnek nevezett, mert a dokumentumot készítő politikus nem kereste meg a kormányt, és „nem is beszél magyarul”.

Orbán Viktor egyúttal hangot adott azon meglátásának, hogy európai szinten baloldali fölény jellemző a kultúrában, s szerinte „a kultúrharcnak intézményi szinten is meg kell jelennie”. Az egészségüggyel kapcsolatosan pedig azt mondta, a kórházak állapota rendben van, az egészségügyben viszont változtatni kell – első lépésként az állami és magántulajdon szétválasztását látja szükségesnek.

A miniszterelnök a kötcsei pikniken elmondta azt is, hogy újabb alkotmánymódosításra készül, részleteket azonban ezzel kapcsolatosan nem árult el.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen