hirdetés
Belföld

Azt hitték, drogos, ezért nem segítettek a járókelők egy életveszélyben lévő 12 éves lánynak

Egy polgárőrnek köszönheti életét az a tizenéves lány, aki Albertirsán egy játszótéren lett rosszul, a járókelők ugyanis az esetet látva nem segítettek neki – állítólag azért nem, mert „drogosnak”, vagy „részegnek” vélték.
Játszótér Az időben történő segítségnyújtás – gyerekkorban igen ritka – agyvérzés esetében különösen is fontos (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

Agyvérzése miatt a játszótér egy padjánál esett össze egy 12 éves lány, de az arra járók nem segítettek neki, mivel állítólag azt hitték, kábítószer vagy alkohol miatt került ilyen állapotba – írja a Blikk.

A lányon egy polgárőr segített, akit a nővére kislánya értesített az esetről. A Készenléti Rendőrség köztársasági elnöki őrségénél rendőrként dolgozó férfi úgy emlékezett vissza az esetre:

„Sajnos, sokan elmentek mellette, mert valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott. Én rögtön láttam, hogy az ujjai nagyon furcsán állnak. Képtelen volt felemelkedni a porból, mozogni vagy összefüggően beszélni”.

Az időben történő segítségnyújtás a – gyerekkorban igen ritka – sztrók esetében különösen is fontos, hiszen a betegnek a gyógyulásra akkor van esélye, ha a szükséges kezeléseket 3-4,5 órán belül megkapja.

A fél évvel ezelőtt történt eset óta a lány már jól van és teljes életet él, akkor azonban több műtétet is végre kellett hajtani rajta, és a teste bal oldala azokat követően is bénult volt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kiürítették a Kossuth teret

Kiürítették a Kossuth teretHalálos baleset történt Halászinál

Halálos baleset történt Halászinál


BALESET,     HALÁSZI,     KÖZLEKEDÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen