hirdetés
Belföld

Az LMP a magyar cégeket erősítené az Oroszországgal folytatott viszonyban

A magyar cégek erősítése, a metrószerelvények kötbérének kifizetése és az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítésének elutasítása is szerepel az LMP elvárásai között, amelyeket frakcióvezető-helyettesük fogalmazott meg keddi budapesti sajtótájékoztatóján a miniszterelnök moszkvai útjával kapcsolatban.
LMP-sajtótájékoztat Keresztes László Lóránt, Demeter Márta, Schmuck Erzsébet és Csárdi Antal (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)
hirdetés

Demeter Márta Orbán Viktor látogatásával összefüggésben azt is kifogásolta, hogy "sosem ad kellő tájékoztatást" a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásairól.

Az ellenzéki politikus a kormány feladatának nevezte a magyar vállalatok segítését a multik helyett annak érdekében, hogy a hazai cégek exportképessé válhassanak.

Azt a kérdést is feltette:

milyen hasznot hozott az embereknek az, hogy az ország csatlakozott a moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankhoz? Kinek a piacfoglalását szolgálják az innen érkező hitelek?

Demeter Márta a 3-as metró szerelvényeinek kötbérével kapcsolatban azt mondta: vagy haladéktalanul fizesse ki az orosz fél az összeget, vagy építsen légkondicionálót a szerelvényekbe.

Az LMP politikusa megismételte pártja aggályait a paksi bővítéssel kapcsolatban, mondván: az nemzetbiztonsági és környezeti kockázatokat is hordoz. Kifogásolta azt is, hogy a Roszatom dönthet arról, mely társaságok kapcsolódhatnak be a munkába, így az állam szerinte lemondott ezen a területen a rendelkezési jogáról.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormányfőnek Moszkvában tiltakoznia kellene az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítése ellen is, az Ukrajnát megkerülő szállítási mód ugyanis drágítaná a gázt Magyarországon.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámaihirdetés
Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellenKásler: a kormány új egészségpolitikát alapoz meg

Kásler: a kormány új egészségpolitikát alapoz meghirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen