Belföld

Nem alkalmazták a gyermekülést a balesetben meghalt kisgyermek nagyszülei

Egy közlekedési balesetben tavaly novemberben életét vesztette egy kisgyermek, akit nagyszülei nem ültettek gyermekülésbe. A kisteherautóban utazó további három személy – egy 8 éves gyermek és a két nagyszülő – használta a biztonsági övet, illetve a gyermekülést, ők csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
Autó Fontos a biztonsági öv és a gyermekülés használata (Forrás: pixabay.com / MikesPhotos)

Tavaly november végén egy békéscsabai férfi a feleségével, illetve a 8 és 4 éves unokáival egy könnyű pótkocsis kistehergépkocsival haladt a 47-es számú főúton, Derecske felől Berettyóújfalu irányába.

Ekkor a férfi és a nő biztonsági öve is be volt kötve, illetve az idősebb gyerek gyermekbiztonsági ülésben utazott. A fiatalabb gyermeknek is volt ugyan gyermekbiztonsági ülése, de ő a baleset idejében nem abban ült – olvasható az Ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben.

A férfi figyelmetlensége következtében olyan későn vette észre az előtte haladó pótkocsit vontató traktort, hogy hirtelen vészfékezéssel nekiütközött a pótkocsi bal hátsó részének. A kisteherautó ennek következtében megpördülve átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd egy pótkocsis nyerges vontatónak csapódott.

A balesetben a négyéves gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű másik három utasa csak könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

„A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta”

– írják a közleményben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen