hirdetés
Belföld

Továbbra is fia ártatlanságát bizonygatja a Teréz körúti robbantás vádlottjának apja

A Teréz körúti robbantás miatt első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt P. László az édesapja szerint nem fogadta ugyan jól az ítéletet, de bízik benne, hogy másodfokon ártatlannak találják majd. A férfi azt állította, „olyan aduk vannak a kezükben”, amely szerinte elgondolkoztatja majd a bíróságot is.
A Teréz körúti robbantás vádlottja Az eljárás során kiderült, hogy a vádlott alaposan előkészítette a cselekményét, így vidéken próbarobbantásokat végzett, valamint a Teréz körúti helyszínt is hosszan tanulmányozta, mielőtt elkövette volna a bűncselekményt. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)
hirdetés

A Blikk szerint vádlott apja azt mondta, fia „számolt azzal a lehetőséggel”, hogy bűnösnek találják, s vélekedése szerint azért is nem vett részt a tárgyalássorozatban, mert azt egy színjátéknak vélte. Elmondása szerint jelenleg a másodfokra koncentrálnak, bízva benne, hogy ott kiderül az igazság.

„Bevallom, olyan aduk vannak a kezünkben, amelyeknek a bíróságot is el kell gondolkodtatnia, mielőtt végleges döntés születik a gyerekem sorsáról. Ezekről többet azonban jelenleg nem szeretnék elárulni. Legyen meglepetés mindenkinek”

– fogalmazott a lap szerint a vádlott apja.

A férfi az összes tárgyalásra elment, és úgy véli, hogy egyelőre még arra sincsen bizonyíték, hogy fia a bűncselekmény időpontjában annak helyszínén járt.

Ezzel szemben a múlt szerdai ítélet szóbeli indoklásában a bíró hosszan sorolta a tárgyi bizonyítékokat, szakértői véleményeket a DNS-mintáktól, ujjlenyomatoktól a vádlott ingatlanában házkutatás során talált robbanószerekig, és megjegyezte, hogy a vádlott – azóta visszavont – beismerő vallomásában olyan részletességgel mondta el a cselekményt, amellyel csak az teheti, aki el is követte azt. A beismerés a bíró szavai szerint törvényes körülmények között, kényszertől, nyomásgyakorlástól mentesen született, és a vádlott nem adott racionális indokot annak visszavonására.

Emellett az eljárás során kiderült, hogy a vádlott alaposan előkészítette a cselekményét, így vidéken próbarobbantásokat végzett, valamint a Teréz körúti helyszínt is hosszan tanulmányozta, mielőtt elkövette volna a bűncselekményt.

A Teréz körúton 2016. szeptember 24-én történt robbantás következtében két rendőr sérült meg életveszélyesen. A bűncselekmény elkövetéséhez egy sporttáskába rejtett házi készítésű bombát használt az elkövető, amelyet távirányítással hozott működésbe. A több kilogramm robbanóanyag mellé az elkövető több kilogramm szöget is tett, amivel a bomba hatását akarta fokozni. A robbanás után a tettes elmenekült a helyszínről. Néhány hét elteltével Keszthely közelében fogták a bűncselekmény elkövetésével vádolt el P. Lászlót.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség részben súlyosítás miatt, a feltételes szabadságra bocsátás leghamarabbi időpontjának 25 évnél hosszabbra emelése, másrészt a terrorcselekmény előkészületként minősítése érdekében fellebbezett, az ügyvéd viszont felmentés, új eljárás, illetve enyhítés érdekében – számolt be róla korábban az MTI.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Egy kerékpáros vesztette életét közlekedési balesetben Hortobágynál

Egy kerékpáros vesztette életét közlekedési balesetben HortobágynálÚjabb emeletes motorvonatokat vásárol a MÁV

Újabb emeletes motorvonatokat vásárol a MÁV


EMELETES VONAT,     VASÚT,     MÁV

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen