Belföld

Párbeszéd: tavasszal európai aláírásgyűjtés indulhat az alapjövedelemért

Jövő tavasszal európai szintű aláírásgyűjtés indulhat az alapjövedelem bevezetéséért - közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Tordai Bence (Párbeszéd) országgyűlési képviselő.
Pénz A Párbeszéd legutóbb a tavaszi parlamenti választás előtt készíttetett felmérést az alapjövedelem támogatottságáról (Forrás: pixabay.com / Michal Jarmoluk)

Elmondta, hogy a feltétel nélküli alapjövedelemért küzdők nemzetközi szervezete, az Unconditional Basic Income Europe (UBIE) novemberben Budapesten tartja esedékes konferenciáját. Itt fogják eldönteni, hogy pontosan milyen kérdést nyújtsanak be az Európai Bizottságnak.

Ezt követően legalább hét uniós országban kell egymillió támogató aláírást összegyűjteni, hogy a testület napirendre vegye a kérdést - ismertette a részleteket az ellenzéki politikus.

Tordai Bence hangsúlyozta, az alanyi jogon járó alapjövedelem olyan alkotmányos és szociális jog, ami mindenki számára garantálja az alapvető létfeltételeket.

A Párbeszéd legutóbb a tavaszi parlamenti választás előtt készíttetett felmérést az alapjövedelem támogatottságáról, akkor a megkérdezettek 79 százaléka értett egyet a felvetéssel - közölte, megjegyezve: a téma politikailag sem megosztó, a kormánypárti és az ellenzéki szavazók is hasonló mértékben támogatják az elképzelést.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen