Belföld

Jobbik-törvényjavaslat az „államilag szponzorált álhírek rendszere” ellen

Az „államilag szponzorált álhírek rendszere” elleni fellépést előíró törvényjavaslatot nyújtott be hétfőn Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.
Újság Jakab Péter szerint a fideszes médiumok végighazudták az utolsó másfél évet (Forrás: pixabay.com / Andrys Stienstra)

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján elmondta: az indítvány lényege, hogy azon orgánum, amelyről egy adott évben legalább három jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott vagy hazugságot terjesztett, az a következő esztendőben se közvetett, se közvetlen formában ne juthasson állami forráshoz.

Szavai szerint a fideszes médiumok végighazudták az utolsó másfél évet, hozzátéve, a kormányzó párt erre építette a kampányát, annak a véleménynek adva hangot, hogy ezzel végeredményben az állam hitelessége is csorbát szenved.

Kérdésre válaszolva Jakab Péter azt közölte: a nap folyamán tartanak frakcióülést, és ott alakítják ki álláspontjukat a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos kezdeményezésekről.

Forrás: MTI

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen