hirdetés
Belföld

Tüntettek este Orbán Viktor házánál

A Momentum Mozgalom egyfajta jelképes „temetéssel” fejezte ki tiltakozását az eddigi gyülekezési törvény módosítása iránt. Az éjjeli akciójuk során megkoszorúzták Orbán Viktor házát is – írja a 24.hu.
Tüntetés A Momentum az új gyülekezési törvény miatt fejezte ki tiltakozását - A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Pankgraf)
hirdetés

A Momentum az esettel kapcsolatos közleményében úgy fogalmaz:

„A mai naptól szigorodott a gyülekezési törvény, amely a tüntetés szervezések szigorítása mellett megtiltja a politikusok háza előtti tüntetéseket is. Kíváncsiak voltunk, hogy a kormány mennyire tartja be saját szabályait, ezért tegnap este nem sokkal éjfél előtt Orbán Viktor háza elé vonultunk”.

A Momentum úgy véli, az új gyülekezési törvény súlyosan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, és noha a hatalom nem korlátozhatja az emberek ezen jogát, meglátásuk szerint az új törvény mégis ezt teszi, méghozzá szerintük azért, mert „a hatalmon lévők félnek és minél távolabb akarják tartani magukat az emberek véleményétől”.

A közleményben kifogásolják, hogy a törvényalkotók – véleményük szerint – „nem azon dolgoznak, hogy milyen törvénnyel tudnák jobbá tenni az emberek életét, hanem azon, hogy milyen törvényekkel tudják kényelmesebbé tenni a sajátjukat”, amire szerintük ez a szabályozás is példa.

A 24.hu szerint a tüntetők Orbán Viktor Cinege utcai házánál gyertyát gyújtottak, valamint levélben szegezték a kormányfőnek a kérdést, hogy miért volt számára fontosabb a gyülekezési jog, mint a korrupció elleni fellépés.

A Blikk azt írja, a Momentum nem jelentette be a tüntetést, amelyet spontán gyűlésnek neveztek. A lap szerint egyébként az új törvény szerint nem kell bejelenteni a bizonyos közéleti történésekre adott azonnali válaszként, spontán létrejövő gyűléseket. A helyszínen idővel a rendőrök is megjelentek, akik tájékoztatták a résztvevőket arról, hogy életbe lépett az új gyülekezési törvény.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellenhirdetés
Két balesetben hárman haltak meg pénteken hajnalban

Két balesetben hárman haltak meg pénteken hajnalbanRendőrautókat is megrongáltak a tüntetők

Rendőrautókat is megrongáltak a tüntetőkhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen