Belföld

Elhunyt Dr. Kőrösi Imre, a rendszerváltás egyik meghatározó alakja

72 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő, a Magyar Agrárkamara volt elnöke.
72 éves korában meghalt Dr. Kőrösi Imre 72 éves korában meghalt Dr. Kőrösi Imre (Forrás: Youtube.com)

A politikus Kecskemétről utazott vonaton Budapestre, amikor rosszul lett, és mentő szállította kórházba. A politikus már korábban is szívproblémákkal küzdött, szívműtétje is volt, szeptemberben azonban gyomorvérzése vitte el - írja a Kiskunhír.hu. Egy budapesti klinikán érte a halál még szeptember 21-én.

Kőrösi Imre 1946. április 18-án született egy tisztviselő és egy földműves gyermekeként. Tanulmányait Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Fehérvárcsurgón végezte, és Katona József Gimnáziumban érettségizett le. 1970-ben Kőrösit megyei szakszervezeti titkárrá választották és az MSZMP-be is belépett. 1978-ban a József Attila Tudományegyetemen jogból diplomázott, majd járási és városi földhivatalnál csoportvezetőként helyezkedett el. 1985-ben kizárjtk az MSZMP-ből.

1989-ben az Magyar Demokrata Fórum (MDF) tagja lett, majd 1990-től a párt országgyűlési képviselője. 1991 tavaszán az MDF frakció elnökségi tagjává választották párttársai. 1993. április 27-én kizárták az MDF-ből, mert élesen kritizálta a rendszerváltást, és szerinte a nemzeti vagyont átjátszották magánkézbe.

Dr. Kőrösi Imrét október 12-én, pénteken a Kecskeméti Köztemetőben helyeznek örök nyugalomra.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen