hirdetés
Belföld

Elhunyt Dr. Kőrösi Imre, a rendszerváltás egyik meghatározó alakja

72 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő, a Magyar Agrárkamara volt elnöke.
72 éves korában meghalt Dr. Kőrösi Imre 72 éves korában meghalt Dr. Kőrösi Imre (Forrás: Youtube.com)
hirdetés

A politikus Kecskemétről utazott vonaton Budapestre, amikor rosszul lett, és mentő szállította kórházba. A politikus már korábban is szívproblémákkal küzdött, szívműtétje is volt, szeptemberben azonban gyomorvérzése vitte el - írja a Kiskunhír.hu. Egy budapesti klinikán érte a halál még szeptember 21-én.

Kőrösi Imre 1946. április 18-án született egy tisztviselő és egy földműves gyermekeként. Tanulmányait Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Fehérvárcsurgón végezte, és Katona József Gimnáziumban érettségizett le. 1970-ben Kőrösit megyei szakszervezeti titkárrá választották és az MSZMP-be is belépett. 1978-ban a József Attila Tudományegyetemen jogból diplomázott, majd járási és városi földhivatalnál csoportvezetőként helyezkedett el. 1985-ben kizárjtk az MSZMP-ből.

1989-ben az Magyar Demokrata Fórum (MDF) tagja lett, majd 1990-től a párt országgyűlési képviselője. 1991 tavaszán az MDF frakció elnökségi tagjává választották párttársai. 1993. április 27-én kizárták az MDF-ből, mert élesen kritizálta a rendszerváltást, és szerinte a nemzeti vagyont átjátszották magánkézbe.

Dr. Kőrösi Imrét október 12-én, pénteken a Kecskeméti Köztemetőben helyeznek örök nyugalomra.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten

Folytatódik a Csömöri út felújítása BudapestenÉletveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten

Életveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten


VILLAMOS,     BUDAPEST,     BŰNÜGY

Halálos baleset történt Abonynál

Halálos baleset történt Abonynál


ABONY,     KÖZLEKEDÉS,     BALESET

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen