Belföld

Lázár János reagált Márki-Zay Péter kijelentéseire

Lázár János a közösségi oldalán megosztott videóban reagált Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester nemrégiben tett kijelentéseire, amelyek szerint a városért folytatott közös munkát „Lázár és emberei” akadályozzák.
Lázár János Lázár János reagált Márki-Zay Péter kijelentéseire közösségi oldalán (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vasárnap megosztott hosszú Facebook-bejegyzésében – amelyet azzal kezdett: „Elismerem, győzött Lázár János … és veszítettek a vásárhelyi gyerekek” – egyebek mellett megfogalmazta, hogy szerinte „Lázár emberei” különböző módszerekkel próbálják megnehezíteni a város életét. Meglátása szerint az óvodai aszfaltrajzverseny „elfelejtése”, a rendszerint Mikuláskor megrendezett cirkusz lemondása, valamint a város stadionjának bezárása miatt is ők okolhatóak.

A februárban megválasztott polgármester vádjait azonban Lázár János sem hagyta szó nélkül, és közösségi oldalán videót osztott meg, amelyben leszögezi, hogy a lakókörnyezete, így szomszédai és ismerősei jelzik neki, a városban nem jól mennek a dolgok; nagy a megosztottság és a feszültség is.

„Én annyit látok, és annyit tapasztalok ebből, hogy a város dolgai nem jó irányba haladnak, és a város fejlődése megtorpant – Hódmezővásárhely ma egy vesztes város. Egy ilyen helyzetben, amikor emberek szemben állnak egymással, harcolnak, jobb volna, hogyha valami olyan megoldást találnának, amire előre vinné a várost. Én egyetlen tanácsot tudtam adni a képviselő-testületnek, és egyetlen egy tanácsot tudok adni a polgármester úrnak is: ez pedig az, hogy dolgozzanak. Vitákra, bajokra és problémákra egyetlen egy jó megoldás van: a munka”

– fogalmazott Lázár János, aki a város képviselő-testületétől és a polgármestertől éppen ezért azt kérte, hogy dolgozzanak Hódmezővásárhely fejlődéséért és gyarapodásáért.

Megjegyezte, úgy hallotta, hogy már az aszfaltrajz-verseny, a szilvalekvárfőző-verseny, valamint a Mikulásünnepség elmaradásáért is ő a felelős, amivel kapcsolatban elismételte, hogy – miután tíz évig volt a város polgármestere – azt a munkát már befejezte, és immár a térség országgyűlési képviselője, így városüzemeltetési ügyekkel sem foglalkozik.

„A parlamentben igyekszem képviselni minden egyes választópolgárt: azt is, aki rám szavazott, és azt is, aki nem”

– tette egyértelművé.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen