Belföld

Gőzfelhő kavargott a Margit híd alatt

Kedden reggel hömpölygő gőzfelhő okozott némi riadalmat a Margit híd pesti oldalán, néhányan ugyanis úgy vélték, tűz okozta füst gomolyog a híd lábánál – számolt be az esetről az Index, valamint az atv.hu.
Margit-híd Gőzfelhő kavargott a Margit híd alatt (Készítette: VinceB - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18186576)

Az eset nyomán több bejelentés is érkezett a Katasztrófavédelemhez és a Főtávhoz, a helyszíni szemle során azonban megállapítást nyert, hogy – a gyanúval ellentétben – nem a távhőszolgáltató vezeték, hanem egy, a Margitszigetről jövő termálvezeték sérült meg, s abból szivárgott a rakpartra az 50 fokos víz – írja az Index.

A Főtáv kommunikációs igazgatója, Herpai Attila az előbbi információhoz hozzátette, a Főtávnak a hídon át nincs is vezetéke.

Az Index szerint a rendőrség is vizsgálódik a helyszínen, a gyanú szerint ugyanis az idézte elő az egész esetet, hogy elloptak egy szelepet a termálvezeték csövéről.

Az atv.hu a gomolygó gőzről felvételt is készített:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen