hirdetés
Belföld

Továbbra is bizonytalanok a Hős utcai gettó lakói jövőjük felől

Év végéig még maradhatnak a felszámolásra váró Hős utcai lakótelep lakói, azt azonban, hogy ez után mi lesz velük, az érintettek a Népszava szerint egyelőre nem tudják. A lap úgy tudja, az önkormányzattól a lakástulajdonosok 3-3,5 milliós árajánlatot kaptak, amiből azonban nem tudnának új lakást vásárolni.
A Hős utcai szegregátum A Hős utcai szegregátum (Forrás: police.hu)
hirdetés

A felszámolásra ítélt Hős utcai lakótelepen élőket segítő Kontúr Egyesület csütörtök esti kerekasztal beszélgetésén azt kifogásolták, hogy az önkormányzat nem ad megfelelő tájékoztatást, így egyre nagyobb a feszültség a lakók körében – számol be róla a Népszava.

A lap felidézi, a Hős utca 15-ös szám alatt található két társasházban a 300 lakás egyik fele önkormányzati, a másik magántulajdonban van, s az épületekben gyakori problémát jelent a kábítószer-használat, a szemetelés és a patkányok elszaporodása is.

Az egyesület részéről azt hangsúlyozták, az itt élőknek emberhez méltó elhelyezést kell biztosítani, és nem fordulhat elő az, hogy

„az ott élők rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amilyenben addig voltak”.

Úgy tudni, a lakástulajdonosok kaptak ugyan árajánlatot az önkormányzattól, ám ezek jellemzően 3-3,5 millió forintról szóltak, amelyből bizonyosan nem tudnának maguknak új lakást vásárolni, így többségük a hajléktalanság veszélyzónájába kerülne.

Az egyesület munkatársai közlésük szerint továbbra is nyitottak az önkormányzat megkeresésére, és partnerek szeretnének lenni a Hős utcai lakók helyzetének megnyugtató rendezésében.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt Székesfehérvárnál

Halálos baleset történt SzékesfehérvárnálMegvannak a hatoslottó 49. heti nyerőszámai

Megvannak a hatoslottó 49. heti nyerőszámaihirdetés
Halálra gázolt a vonat egy embert Debrecenben

Halálra gázolt a vonat egy embert Debrecenben


GÁZOLÁS,     MÁV,     VONAT

Megvannak az ötöslottó 49. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 49. heti nyerőszámaihirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen