Belföld

Lakótársa szíven szúrt egy ukrán vendégmunkást Kispesten

Mindezt azért tette, mert az ukrán férfi egy társával hajnalban hangoskodott. A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken az ügyben.
Bíróság A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken a 30 éves debreceni munkással szemben (Forrás: pixabay.com / succo)

A vádirat lényege szerint a vádlott – egy 30 éves debreceni férfi – és két ukrán férfi, valamint több magyar munkás egy szállóként használt kispesti családi házban élt: a vádlott egy emeleti szobában, a két ukrán férfi egy másik szobában, további két magyar munkás pedig a nappaliban.

A későbbi sértett és a másik ukrán férfi tavaly július 9-én hajnalban egy hétvégi esti italozásból tért haza, majd kimentek a családi ház teraszára, ahol tovább hangoskodtak, és így felébresztették a nappaliban alvó két társukat. Ezután négyük között hangos szóváltás alakult ki, amibe rövidesen becsatlakozott az egyik emeleti szobából a hangzavarra felfigyelő vádlott is – írják az ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben.

A felindult vádlott egy 9 centiméteres késsel sietett le a földszintre, ahol szóváltást követően a teraszra kijutva szúró mozdulatot tett a sértett felé, aztán kizárta őt és társát. A sértett és társa azonban a teraszajtót többszöri próbálkozás után benyomva bejutott a lakásba, és a szobájuk felé indultak.

Ekkor azonban a vádlott a konyhából egy nagyobb, 15 centiméteres pengehosszúságú késsel támadt feléjük, majd amikor védekezésképpen a megtámadott emberek a náluk lévő térköveket a vádlott irányába dobták, a férfi a sértettet egy alkalommal, nagy erővel, 13 centiméter mélyen szívtájékon szúrta.

A megsérült férfi társával a teraszra menekült, ahol azonban rövid időn belül eszméletét vesztette. Később a kórházban elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken a 30 éves debreceni munkással szemben, a korábban rablás miatt elítélt visszaeső vádlott letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen