Belföld

Kontrát: október 23-án azokra emlékezünk, akik maguk akartak dönteni a jövőjükről

Október 23-án azokra a magyarokra emlékezünk, akik maguk akartak dönteni a jövőjükről, és akiknek az ország szabadsága és függetlensége mindennél többet ért - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a tárca október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén, csütörtökön Budapesten.
Kontrát Károly A rendezvényen Kontrát Károly átadta a belügyminiszter által adományozott ünnepi elismeréseket (By VEHIR.HU, a Veszprémi Hírportál (fotó: Cseh Zoltán) - VEHIR.HU, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47128613)

Kontrát Károly az 1956-os forradalom és szabadságharc 62., a köztársaság kikiáltásának 29. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen arról beszélt: 1956 hősei szuverén, szabad és magyar Magyarországot akartak, amely független más birodalmaktól; olyan országért áldozták fel életüket, amely kiáll magáért és nem mások döntenek sorsáról. Amiért ők harcoltak és meghaltak,

"nekünk megadatott, de most mégis újra elveszíthetjük"

- tette hozzá.

Az államtitkár szerint ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban. Hangsúlyozta: Magyarországnak a szuverenitása az egyik legfőbb kincse, felbecsülhetetlen érték, és a nemzetért kiállni ma is következetes, nehéz és összetartó munkát igényel.

A magyarok soha nem mondanak le a szabadságról, soha nem törődnek bele annak elvesztésébe. 1956 magyarjai azt üzenik, hogy a nemzeti önazonosság, önrendelkezés és önbecsülés soha nem veszélyforrás, hanem erőforrás a közösség számára - jelentette ki. Leszögezte: "nem hagyhatjuk, hogy helyettünk mások döntsenek" Magyarország sorsáról.

A rendezvényen Kontrát Károly átadta a belügyminiszter által adományozott ünnepi elismeréseket.

Pintér Sándor belügyminiszter 11 tűzoltónak és rendőrnek kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott. A belügyminiszter négy rendőrt, tűzoltót léptetett elő soron kívül; rendőrségi, tűzoltósági, büntetés-végrehajtási főtanácsosi és tanácsosi címet 17-en kaptak. Négyen A köz szolgálatáért érdemjelet vehettek át, 13 belügyi dolgozó pedig emléktárgyat kapott.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen