hirdetés
Belföld

MSZP: a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának megvonása különösen sújtja a panellakásban élőket

Az MSZP szerint különösen sújtja a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának megvonása a panellakásban élőket, az Orbán-kormány lemondott róluk.
Panellakások Őrsi Gergely azt is tudakolta, hogy Németh Szilárd, Hoppál Péter vagy Szatmáry Kristóf fideszes képviselő - akik vagyonnyilatkozatuk szerint éveken keresztül vették fel a lakástakarékokhoz járó állami támogatást - a pénztárak extraprofitját növelte-e (Készítette: Stipkovits Fülöp, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59106176)
hirdetés

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke csütörtökön Budapesten, az V. kerületi Olimpia park mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta, ma Magyarországon 777 ezer lakott panellakás van, az azokban élő közel kétmillió embertől egy éjszaka alatt vonták meg a komfortosítást, a felújítás, a szigetelés, a lakásbővítés lehetőségét.

Hozzátette: a panellakásokban nem fideszes oligarchák, nem olyanok laknak, akik úszómedencét és szaunát szeretnének lakás-takarékpénztári megtakarításukból építeni, hanem egyszerűen szeretnék komfortosabbá tenni lakásukat.

Ez a fideszes panelprogram? - kérdezte.

Szóvá tette azt is, hogy a kormány már akkor lemondott a panellakásokban élőkről, amikor közel 100 milliárd forintnyi uniós forrást inkább a középületek korszerűsítésére fordított ahelyett, hogy ezeknek a lakásoknak felújítására írt volna ki pályázatot.

Őrsi Gergely azt is tudakolta, hogy Németh Szilárd, Hoppál Péter vagy Szatmáry Kristóf fideszes képviselő - akik vagyonnyilatkozatuk szerint éveken keresztül vették fel a lakástakarékokhoz járó állami támogatást - a pénztárak extraprofitját növelte-e. Visszafizetik ezt a pénzt vagy befizetik egy, a fiatalok lakhatását segítő alapba? - firtatta.

Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja a sajtótájékoztató helyszínén felállított két sátorra mutatva azt mondta, ez jutott osztályrészül a mai magyar ifjúságnak, amikor megszüntették az egyetlen lehetőséget, amely hozzásegítette volna őket a saját lakáshoz.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Szombattól hétvégenként új trolibuszjárat közlekedik Budapesten

Szombattól hétvégenként új trolibuszjárat közlekedik Budapestenhirdetés
Szilveszterkor egész éjjel járni fog a 2-es, a 3-as és a 4-es metró

Szilveszterkor egész éjjel járni fog a 2-es, a 3-as és a 4-es metró


BKK,     METRÓ,     SZILVESZTER

Húsz egynapos sebészet létesül az országban

Húsz egynapos sebészet létesül az országban


ÁEEK,     EMMI,     EGÉSZSÉGÜGY

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen