Belföld

Népszavazást kezdeményez a Jobbik a lakástakarék támogatásáról

Népszavazást kezdeményez a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának megtartása érdekében a Jobbik – írja a 24.hu Z. Kárpát Dániel közlése alapján.
Lakásvásárlás Népszavazást kezdeményez a Jobbik a lakástakarék támogatásáról (Forrás: pixabay.com / Nattanan Kanchanaprat)

Z. Kárpát Dániel szerint a kormány „arcátlan módon” szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, s ezzel fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül – írja a 24.hu a Jobbik alelnökének közlése alapján.

A jobbikos politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbben nem tudják igénybe venni a CSOK – továbbra is szigorú – rendszerét, s a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás, így például a lakásfelújítás, és -bővítés megkönnyítését sem teszi lehetővé a kabinet.

A Jobbik ezért törvényjavaslatban követeli az eredeti állapot helyreállítását a közvetítő gazdasági ágazatról szóló alapos szakmai vita lefolytatása mellett, illetve a lakástakarék megtartását célzó népszavazási kezdeményezéssel él. A kérdésüket már eljuttatták a Nemzeti Választási Bizottsághoz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen