Belföld

Különös kegyetlenséggel ölte meg egy ismerősét két férfi kártyázás közben

Megismételt eljárásban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a két férfit, akik kártyázás közben ölték meg nőismerősüket. A Somogy Megyei Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása miatt fellebbezett.
Bíróság Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a Somogy Megyei Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést, az emberölést tagadó vádlottak pedig a felmentésüket kérték (Forrás: pixabay.com / Arek Socha)

A vádlottak 2015 márciusában el akarták lopni az egyedül élő, italozó életmódot folytató sértett telefonját, ezért felkeresték őt, majd kártyázás és italozás közben az I. rendű vádlott ellopta a telefont, miközben elterelte a sértett figyelmét – derül ki az Ügyészség.hu oldalon megjelent közleményből. A sértett azonban ittassága és kártyajátéka miatt indulatos lett, ezért az I. rendű vádlott ütni kezdte, majd a bántalmazásba a II. rendű vádlott is bekapcsolódott.

A sértettet többször fejen ütötték, és a földre eső nő mellkasát, vállát taposták, továbbá a II. rendű vádlott egy késsel vállon szúrta. Ezután sorsára hagyták a számos sérülést szenvedett és magatehetetlen sértettet, akit két nap múlva holtan találtak meg a rendőrök.

A törvényszék a korábban már – közösen elkövetett – élet elleni bűncselekményért elítélt vádlottakat a megalapozatlanság miatt megismételt eljárásban újra marasztalta és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Az I. rendű vádlottat 19 év, a II. rendű vádlottat 18 év fegyházra, valamint 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a Somogy Megyei Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést, az emberölést tagadó vádlottak pedig a felmentésüket kérték.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen