Belföld

Metil-alkohol mérgezés miatt kerültek kórházba többen Tiszadobon

Három férfit vittek kórházba a mentők november 3-án, szombaton metil-alkohol mérgezés gyanújával Tiszadobról, a rendőrség nyomoz a mérgezést okozó italok ügyében.
Mérgező italt tartalmazó üvegek A rendőrség arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy csak megbízható forrásból származó alkoholtartalmú italokat vásároljanak, és ne fogyasszanak zárjegy nélküli üvegekből származó italt (Forrás: police.hu)

A feltehetően metil-alkohol tartalmú italokat, amelytől életveszélybe kerültek, a férfiak a nyomozás jelenlegi adatai szerint Tégláson vásárolták egy férfitól, aki egy személyautóból árulta azokat.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 15000/283/2018. bűnügyi számon életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen – írják a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A mérgező italokat olyan eredeti, a kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött hazai gyomorkeserűs üvegekbe töltötték, amelyekből hiányzik a visszatöltést gátló eszköz. Ezeket házilag színre fújt, „Duty Free Shop” címkével ellátott kupakokkal zárták le. Az üvegeken nem található zárjegy sem.

A rendőrség arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy csak megbízható forrásból származó alkoholtartalmú italokat vásároljanak, és ne fogyasszanak zárjegy nélküli üvegekből származó italt, különösen akkor ne, ha a fentebb említett jellegzetességeket is tapasztalják.

„A rendőrség kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Nyíregyháza, Bujtos út 2. szám), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. Névtelenség megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentés tehető”

– zárták a police.hu oldalon megjelent közleményt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen