Belföld

Negyedével több jegyet, bérletet vásároltak a HÉV-ekre szeptember óta

Huszonhét százalékkal több jegyet és bérletet vásároltak az utasok a HÉV-ekre az üzletszabályzat szeptemberi módosítása óta - tájékoztatta a MÁV-HÉV szerdán az MTI-t.
HÉV A MÁV-HÉV október elején új automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére (Forrás: pixabay.com / Andy Leung)

A közleményben emlékeztettek: a módosításnak megfelelően a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Az utasok egy-két nap után megszokták az új rendszert - írták.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az intézkedések bevezetése előtt új jegy- és bérletautomatákat telepített a pannóniatelepi és a szentistvántelepi megállóba, a MÁV-HÉV pedig - a BKK-val együttműködve - október elején új automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére. Az ottani automaták mellett egyes napokon jegyértékesítők is dolgoznak majd, több állomáson pedig diákmunkások segítenek a vásárlásban.

A Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. folyamatosan figyeli a helyszíneket, hogy hol van szükség kiegészítő helyszíni értékesítésre - közölték.

Az utazók a hozzájuk legközelebb eső értékesítési pontot a www.bkk.hu/pontkereso oldalon találhatják meg.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen