Belföld

Veronai buszbaleset: Bocsánatkérő levelet küldött az iskola igazgatójának a sofőr

Levélben kért bocsánatot a sofőr, aki a veronai buszbalesetben érintetté vált járművet vezette. A rövid levelét a férfi a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának juttatta el.
A buszbaleset helyszíne A veronai buszbaleset sofőrje bocsánatkérő levelet írt az iskola igazgatójának (MTI Fotó: Varga György)

A Veronánál balesetet szenvedett jármű sofőrje rövid levelet juttatott el a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának, amelyben megfogalmazta azt is, azért nem írt korábban, mert ő maga csak hónapokkal a történtek után ismerte meg a baleset részleteit, és mert a levél megírását a fizikai és lelki egészsége csak mostanra tette lehetővé - derül ki a Bors cikkéből.

A levélben – az igazgatónak címezve – a sofőr azt írta:

„Egészségem – mind fizikai, mind lelki – mostanra engedi meg, hogy írni tudok Önnek. Én voltam annak a busznak az egyik autóbusz-vezetője, amely egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án Veronánál balesetet szenvedett. Kollégám a baleset következtében elhunyt, én súlyos sérüléseket szenvedtem, de túléltem a balesetet. A baleset után hónapokkal tudtam meg, mi történt, hogy a balesetben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el”.

Hozzátette, mivel a sítúrát a Szinyei Merse Pál Gimnázium szervezte, ezért az igazgatónak szeretné a levéllel kifejezni őszinte részvétét a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Azt kérte továbbá, hogy az igazgató belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé.

Az igazgató elküldte a levelet a szülőknek, akik azonban nem találták elegendőnek ezt a gesztust, és szeretnék, ha a buszvezető eléjük állna, és elmondaná, hogy mi történt a baleset idejében, ezzel is segítve számukra a tragédia feldolgozását.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen