Belföld

A DK szerint Budapesten is megbukott a szemétszállítás

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a szemétszállítás új rendszere nemcsak a főváros környékén, hanem Budapesten is megbukott.
A Fővárosi Közgyűlés ülése Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője és Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere, fővárosi képviselő sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városháza dísztermében 2018. november 14-én. MTI/Kovács Attila

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a fővárosi közterület-fenntartó hónapok óta nem vagy csak késve viszi el a fővárosi hulladékok egy részét, amiért szerinte a "nemzeti kukaholding" tehető felelőssé.

Kiemelte, a helyzet megoldása érdekében a fővárosnak minden hulladékkezelési jogát vissza kellene kapnia a kormány és a főváros között tervezett együttműködési megállapodásban. A DK politikusa utóbbiról szólva megjegyezte, nem értenek egyet a megállapodástervezetben szereplő közfejlesztési tanács felállításával, mivel azáltal tovább nőhet a kabinet befolyása a fővárosi ügyekben.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen