Belföld

A Jobbik szerint nincs szükség közigazgatási bírósági rendszerre

A Jobbik szerint nincs szükség külön közigazgatási bírósági rendszerre, mert azzal egy kézi vezérlésű, 19. századi bevezetésekor is elavult szisztéma kerülne vissza a hazai jogba - hangsúlyozta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a párt két parlamenti képviselője.
Jog Varga-Damm Andrea szerint elfogadhatatlan, hogy az új szervezettel megbomlik az egységes bírósági szervezet (Forrás: pixabay.com / succo)

Staudt Gábor szerint a bírák miniszteri kinevezése egyértelműen függő helyzetet teremt, amire a javaslattételi rendszer "csak szépségtapasznak jó", míg Varga-Damm Andrea kijelentette:

"ez a rendszer nem kell, mert a közigazgatási bíráskodás működik".

Hozzátette: európai uniós összehasonlításban a legjobb a hazai közigazgatási bíráskodási rendszer, aggályát fejezve ki, hogy "politikailag eléggé kényes ügyek" is átkerülhetnek az új szervezethez.

Varga-Damm Andrea szerint elfogadhatatlan, hogy az új szervezettel megbomlik az egységes bírósági szervezet, de kifogásolta azt is, hogy "alig van jogászember", aki ne tudna megfelelni a bírókkal szemben támasztott követelményeknek.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen