Belföld

Szombattól hétvégenként új trolibuszjárat közlekedik Budapesten

Szombattól hétvégenként City-troli nevű új trolibuszjárat közlekedik a fővárosi Fővám tér és a Lehel tér között - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Hétvégenként új trolibuszjárat közlekedik Budapesten A City-troli nevű új fővárosi trolibusz a járat sajtóbemutatóján a belvárosi Vértanúk terén 2018. november 15-én. Az új járat november 17-től hétvégenként a Fővám tér és a Lehel tér között közlekedik. MTI/Soós Lajos

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója kiemelte, a vonalon közlekedő trolibuszok önjáróképességgel is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy négy kilométert felsővezeték nélkül is meg tudnak tenni. Ennek előnye, hogy kevésbé érzékeny a rendszer, és a járművet forgalmi okok sem akadályozzák annyira a haladásban - tette hozzá.

Azt mondta, a City-troli szerves része a fővárosi közlekedéspolitikának, annak, hogy a belvárostól kifelé haladva minél inkább károsanyag-kibocsátás nélkülivé tudják tenni a várost.

Kitért arra is, 2019-2020-ra további 10-11 jármű érkezik a fővárosba, ezzel leteszik az akadálymentes és környezetbarát közlekedés alapjait, valamint teljesen megújítják a fővárosi trolibuszflottát.

Hétvégenként új trolibuszjárat közlekedik BudapestenDabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a City-troli nevű új fővárosi trolibuszjáratról tartott sajtótájékoztatón a Vértanúk terén 2018. november 15-én. Az új járat november 17-től hétvégenként a Fővám tér és a Lehel tér között közlekedik. MTI/Soós Lajos

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros polgármestere közölte, a belvárosi önkormányzat mindent megtesz azért, hogy csillapítsa a belváros forgalmát.

Hangsúlyozta, a trolibusz a területen lévő piacokat, például a Hold utcai piacot is érinti, ez hétvégén a bevásárlóknak és a gasztronómia iránt érdeklődőknek is segítséget jelent.

Szedlmajer László, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, ezek a fejlesztések nemcsak szakmai célúak, hanem az utasok kényelmét is szolgálják.

A City-troli szombaton 8.30 és 19 óra, vasárnap 9.30 és 19 óra között, félóránként jár.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen