Belföld

Kigyulladt egy épület tetőszerkezete a főváros VI. kerületében

Mintegy négyszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton - tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat délután az MTI-t.
Füst gomolyog 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. A tűzoltók megkezdték a lángok oltását. MTI/Kocsonya Zsófia Füst gomolyog 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. A tűzoltók megkezdték a lángok oltását. MTI/Kocsonya Zsófia

Körülbelül négyszáz négyzetméteren kapott lángra egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton.

A helyszínre tíz tűzoltó gépjárművel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc vízsugárral, köztük három emelőre szerelt vízsugárral körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tud.

Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. MTI/Mihádák ZoltánTűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. MTI/Mihádák Zoltán

Lángol egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton 2018. november 17-én. MTI/Mihádák ZoltánLángol egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton 2018. november 17-én. MTI/Mihádák Zoltán

Lezárták a Teréz körutat a Petőfi híd irányában a Podmaniczky utca után, a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Jászai Mari tér és Blaha Lujza tér M között - írja Facebook oldalán a BKK.

A Nagykörúton mindkét irányban torlódás alakult ki. A keresztező útvonalakon és a környező utcákban is tumultusra kell számítani.

Frissítés!

Délután 15:30-ra újra beindult a közlekedés a körúton.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy senki sem sérült meg. A helyszínen csaknem 40 tűzoltó dolgozik. A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Az MTI kérdésére a helyettes szóvivő elmondta: korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy abban az irodaházban ütött ki a tűz, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak. A szóvivő közleménye szerint a tűz azt az emeletet érinti, ahol ezek az irodák is találhatók.

A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tud a DK. A tűz idején egyetlen munkatársuk sem volt az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásuk - közölte a szóvivő.

Eloltották a főváros VI. kerületében keletkezett tüzet, az egységek a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg utómunkálatokat végeznek.

Forrás: MTI/KatasztrófavédelemHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen