Belföld

Emberölés bűntette miatt nyomoznak az ablakból kizuhant kislány halála ügyében

A hároméves kislány tavaly májusban esett ki egy kistarcsai ház ablakából, és olyan súlyosan megsérült, hogy meghalt. Az ügyben immár emberölés bűntette miatt folyik a nyomozás a Blikk szerint.
Rendőrség A kislány tavaly májusban zuhant le a negyedik emeletről, később a kórházban életét vesztette (Forrás: pixabay.com / fsHH)

A rendőrség több mint egy évig vizsgálta az ügy körülményeit, mostantól pedig az életvédelmi osztály folytatja a nyomozást emberölés bűntette miatt – írja a Blikk. A nyomozás során kihallgatták a kislány nagymamáját – az édesapa édesanyját – is, akit kérdezték például a szülők viszonyáról, esetleges konfliktusokról, valamint azok a gyermekre gyakorolt hatásairól is. A lapnak dr. Lichy József, az ügyben a lány apjának jogi képviseletet ellátó ügyvéd a lapnak elmondta, a kérdések kiterjedtek arra is, hogy a gyermek mennyire volt önálló, így például egyedül öltözött-e.

A kislány 2017 májusában halt meg, közvetlenül a tragédiát megelőzően keresztanyja vigyázott rá, míg a gyermek szülei éjszakai műszakban dolgoztak. A keresztanya azonban amikor elment a lakásból, a kislányt egyedül hagyta, így senki nem vigyázott rá, amikor felébredt. A gyerek, mert senkit nem talált otthon, megijedt, felöltözött, de az ajtón hiába próbált kijutni. Ezután egy széket húzott az ablakhoz, de feltehetőleg megcsúszott, és lezuhant – idézi fel az eseményeket a Blikk.

A szülők először azt állították, nem tudtak arról, hogy a keresztanya nem várja meg őket, és előbb elmegy a lakásból, ám a hazugságvizsgálat eredménye szerint a kislány anyja nem mondott igazat ezzel kapcsolatosan, így feltehetőleg tudott arról, hogy a gyermeke egy időre felügyelet nélkül marad.

A keresztanya az elmondása szerint előre jelezte a kislány anyjának, hogy korán el kell mennie.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen