Belföld

Elrendelték a békásmegyeri gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a békásmegyeri gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A férfi előre megfontolt szándékból ölte meg lánya élettársának anyját.
Lelőttek egy nőt a III. kerületben Rendőrautók a főváros III. kerületében, ahol több lövéssel végeztek egy nővel hajnalban 2018. november 21-én. A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a helyszín közelében elfogták. MTI/Mihádák Zoltán

A Budai Központi Kerületi Bíróság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt rendelte el annak a férfinak a letartóztatását, aki alaposan gyanúsítható a 2018. november 21-i lőfegyverrel elkövetett békásmegyeri gyilkossággal – írják a Fővárosi Törvényszék honlapján megjelent közleményben.

A 67 éves férfi a végzés szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 21-én hajnalban Békásmegyeren előre megfontolt szándékból több lövéssel megölte lánya élettársának anyját. Ezután a férfi autóval menekült el a helyszínről, és – sikertelenül – öngyilkosságot kísérelt meg.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását, a védő pedig bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta.

A bíróság megállapítása szerint a megalapozott gyanú fennáll, amelyet a tanúvallomások mellett a lefoglalás és a rendőri jelentések is alátámasztanak. A bíróság, tekintettel az elkövetés brutalitására, valamint arra, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya jelentős – bizonyítottság esetén 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető –, úgy ítélte meg, hogy a terhelt esetében fokozottan fennáll a szökés veszélye.

A bíróság szerint a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztethetné, a büntetőeljárásban részt vevőket vagy más személyeket jogellenesen befolyásolhatná, s a bizonyítás veszélyeztetése annak ellenére is fennáll, hogy a nyomozó hatóság már több nyomozási cselekményt elvégzett. A bűnismétlés veszélye is fennáll, tekintettel a gyanúsítottnak a családtagjai részére tett fenyegető nyilatkozataira.

A pénteken meghozott végzés szerint a férfi letartóztatása ez év december 23-ig tart, a végzés végleges.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen