Belföld

Jobbik: veszélyhelyzetet okoz az egészségügyben a kormány

A munka törvénykönyve módosító indítványának visszavonására szólította fel a beterjesztőket csütörtöki sajtótájékoztatóján Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke, hangsúlyozva, újabb krízist okoz az egészségügyben a „rabszolgatörvény”.
Egészségügy Nem az a helyzet megoldása, hogy még tovább terhelik az egészségügyben dolgozókat, hanem az, hogy megbecsülést, megfelelő munkakörülményeket és tisztességes fizetést adnak nekik. (Forrás: pixabay.com / Darko Stojanovic)

Kiemelte: az egészségügyi és az egészségügyben dolgozókat is nagyon nehéz helyzetbe hozza elfogadása esetén a javaslat, hiszen a szféra munkavállalói már így is túlterheltek, túlhajszoltak, ez pedig gyorsítani fogja a felmondásokat és a pályaelhagyást.

Hangsúlyozta: nem az a helyzet megoldása, hogy még tovább terhelik az egészségügyben dolgozókat, hanem az, hogy megbecsülést, megfelelő munkakörülményeket és tisztességes fizetést adnak nekik.

Ezért arra kérte fel az emberi erőforrások miniszterét, hogy érttesse meg ezt a problémát a javaslat beterjesztőivel, ha pedig ezt nem sikerül megtennie, mondjon le.

A parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztéről való lemondását kevéssel korábban bejelentő Szávay István ügyéről érdeklődő újságírókkal azt közölte: a vágatlan felvétel ismeretében lehetne valós képet alkotni a történtekről.

A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen